Moyan_Brenn
Lieve **,
Gisteren voelde ik me niet zo blij, dus ik had besloten om ’s avonds een zangeres te laten komen, om me wat op te vrolijken. Ik had mijn mooiste jurk aan gedaan en zat in de balzaal te wachten op de zangeres. Toen ze binnenkwam schrok ik enorm. Het was een mooi meisje, van ongeveer mijn leeftijd, maar ze was slechts gekleed in haar ondergoed. Ik schaamde me rot, vanwege de tegenstelling tussen haar armoedige voorkomen en mijn prachtige kleding. En ook omdat ik meteen het gevoel kreeg dat ik het volk uitbuitte nu ik zo’n arm schepsel had laten komen om mij op te vrolijken, alleen omdat ik me een beetje verdrietig voelde. Voor ik mijn afschuw kon uiten, begon ze al te zingen.
‘Stop,’ zei ik ‘meisje wat is er met je aan de hand? Kom mee, je mag wat jurken van mij uitzoeken.’ Ik was nog niet uitgesproken, of haar agent kwam naar mij toe met een boos gezicht. Het meisje zong gewoon door, alsof er niets aan de hand was.
‘Mevrouw,’ zei hij ‘u heeft geen idee van artistieke expressie…’ ik hoorde hem nauwelijks, want er gebeurde iets zeer verontrustends. De mooie zangeres begon te schudden en ze viel op haar knieen en ging door met schudden.
‘Meneer,’ riep ik licht in paniek ‘kijk nou toch, het gaat niet goed met dat meisje. Ze is in shock, of heeft een epileptische aanval of zoiets.’ De ogen van de agent vernauwden zich tot spleetjes.
‘Houd u zich niet van de domme mevrouw, dat is twér-ken, de meest populaire dans van deze tijd. Dit meisje is een stér.’
‘Twerken?’ ik had er nog nooit van gehoord en keek naar het meisje. Haar tong hing ver uit haar mond en ik vond het er niet gezond uitzien. ‘Dus er is echt niks met haar aan de hand,’ vroeg ik niet helemaal gerust, terwijl ik een lakei wenkte. De agent liep boos weg. ‘Haal voor de zekerheid even mijn lijfarts,’ fluisterde ik tegen mijn lakei. Het meisje sprong, schudde en zong nog wat en gelukkig was mijn lijfarts vlakbij, zodat hij kon ingrijpen als het echt mis zou gaan. Ik kneep er even tussenuit, om wat mooie jurken voor het meisje uit te zoeken. Toen ze klaar was met haar aparte optreden bood ik de jurken aan haar aan. Ze keek me met holle ogen en een beetje medelijdend aan. De agent siste tegen me.
‘Als u nou ook eens doorkreeg wat ‘sexy’ is, dan zou u tenminste niet meer alleen zijn. Mannen willen sexy vrouwen, geen suffe prinsessen.’ Het meisje moest hard lachen en samen gingen ze weg. Nu voel ik me weer in de war. **, wil jij ook een sexy vrouw? En als je in je ondergoed gaat staan schudden met je lijf, is dat dan sexy? Zie je lieve **, hoe wereldvreemd en raar ik ben? Ik weet dat soort dingen helemaal niet en ik wil het ook niet.

Een fragment uit mijn laatste project: 'Brieven'. Van wie en aan wie, dat hou ik nog even geheim.

«
Next
Nieuwere post
»
Previous
Oudere post