Lieve **,

Ik heb al lang niet gesproken over een kus. Graag wil ik een brief wijden aan de kus. Wat voorafgaat aan de kus is dat we elkaar in de ogen kijken. Ik voel dat ik kippenvel krijg, terwijl we het moment van de kus expres nog even uitstellen. Je blijft me aankijken en komt dichterbij. Je mond is nu vlakbij de mijne. Het muziekstuk is echter nog niet bij het slotakkoord en ik vraag je iets. Het maakt niet uit wat.
‘Wil je wat drinken?’ Je reageert wat teleurgesteld. Zij weer, denk je bij jezelf en ik zie het je denken. Ik word een beetje bang. Stopt het muziekstuk, of is dit slechts het tussenstuk op weg naar de grand finale?
‘Nee dank je,’ zeg je kortaf.
‘Water, koffie, kruidenthee, biertje?’ plaag ik en kijk je uitdagend aan. En dan in twee stappen sta je voor mij. Ik sta met mijn rug tegen de muur en kan geen kant uit. Ik lach niet en blijf je aankijken. Ik voel mijn hart opengaan en mijn lichaam zacht worden. Je legt je hand in mijn nek en mijn ogen worden vochtig. Je gezicht is nu vlakbij.
‘Doe maar koffie,’ zeg je. Ik schiet in de lach en sta op het punt om koffie voor je te gaan zetten als je mij naar je toetrekt. ‘Straks.’ Ik kan je nu niet meer aankijken en sla mijn ogen neer. Je omvat met je handen mijn gezicht. ‘Kijk me aan.’ Ik kijk je aan en dan zie ik in jouw ogen een liefde die ik nog niet eerder heb gezien. Ik sla mijn armen om je nek en onze lippen vinden elkaar voor een eindeloze kus.

Uit mijn laatste project: 'Brieven'. Van wie en aan wie, dat kun je misschien al raden.

«
Next
Nieuwere post
»
Previous
Oudere post