Recht uit het hart

Een zoektocht naar holisme en compassie in het recht

 
Via deze website te koop voor € 13,50,-
(incl. verzending)
Stuur mij een mail via de contactpagina
 'Wat is holistische advocatuur?' Dat is de kernvraag van dit boek. Ik heb een lange zoektocht ondernomen om hier een antwoord op te vinden. Deze zoektocht bracht mij bij de pionier van de holisitsche advocatuur, Bill van Zyverden in de Verenigde Staten, bij wie ik in 2003 een maand te gast was. Ik schrijf in dit boek uitgebreid over dit bezoek en ook over de spirituele opleidingen die ik heb gevolgd, zoals de opleiding tot Journeytherapeut en de opleiding tot co-creatie. Ook mijn werk als advocaat komt natuurlijk voorbij. Hoewel dit boek interessant is voor juristen, heb ik het vooral geschreven voor mensen die vanuit hun hart willen leven. En bij de zoektocht in het leven, mag ook gelachen worden!

Wat anderen schreven over 'Recht uit het hart':

In de boekenkast (Sandra Hutchison)

Vooral in het eerste gedeelte van het boek kun je als lezer je overladen voelen door de wir war aan (op het eerste gezicht) chaotische stroom aan informatie, de juridische woorden brengen je wellicht in verwarring en het plotselinge gebruik van fictie waarbij zelfs een magische boom, een kabouter en een hofnar aan bod komen doen daar nog een schepje bovenop. Wanneer weerstand om het hoekje komt kijken lees dan vooral door. Vanaf nu zal het boek je niet meer loslaten en valt alles als vanzelf op zijn plek. Sonja Ortmans wist blijkbaar heel goed waar ze mee bezig was toen ze dit boek schreef. Ze weet de lezer te boeien en misschien zelfs wel te overtuigen dat het de hoogste tijd is voor een samenwerking in zowel het“gewone” leven als in de advocatuur om met elkaar tot een wereldwijde eenheid te komen.

Recht uit het hart is een aanrader voor iedereen die zijn hart wil laten spreken.

Fiat Justitia (Soraya J. Santhalingam)

De schrijfster neemt ons mee van de meest educatieve, diepgaande juristenstof naar een sprookjesbos met pannenkoeken en ahornsiroop. Het boek is erg expressief geschreven, haar passie, haar vastberadenheid en droge humor zijn duidelijk kenbaar in haar gekozen bewoordingen. ... Kortom: zeker een aanrader.

Voor recensies, zie: 'in de media'.